Székesfehérvári kard és fokos továbbképzés

Készült: 2016. március 21
Írta: Bede Annamária

Kikelet havának 12. napján Székesfehérváron tettük tiszteletünket, hogy némi gyakorlatot szerezzünk hosszú kard és fokos fegyverek alkalmazásában. A házigazda, a Fejér Baranta HSE kiváló helyszínt biztosított az eseményhez.

Az ország különböző szegletéből gyűltek össze a csapatok képviselői - a teljesség igénye nélkül  a Zrínyi, a Kapos, a Budafokos  és a veszprémi Barantacsapatokból. A képzést Litkei Máté tartotta, ebben Biacsics Bálint és Kézér Dávid voltak segítségére.

A délelőtt a hosszú kard alkalmazásának elméletével kezdődött, és gyakorlatával folytatódott, mely során olykor saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy miben is tér el a szablyavívástól ez a fegyvernem… Az idő nagyobb részét természetesen az iskolagyakorlatokra szántuk, de maradt idő szabadvívásra is.

Délután ügyességi gyakorlatokkal melegítettünk be a fokos forgatásához, majd koordinációs készségeink határait feszegetve próbáltuk azt véghez is vinni. Ezek után a négy irányból való támadás és védekezés lehetőségeit néztük meg, majd itt sem maradtak el a páros küzdelmek.

A továbbképzést a tervezettnél  kicsit korábban egy elméleti rész zárta a védőfelszerelés fontosságáról. E téma aktualitását adta, hogy képzésvezetőnk egy reggeli vívás során ujját törte. Ennek ellenére Máté egész nap a tőle már megszokott fáradhatatlan precizitással oktatta a társaságot, úgy érzem, nem hiába.

A nap végén kellemesen-jól elfáradva, egy-két lila folttal, de értékes tudással is gazdagodva térhettünk haza.

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

 

 

Február 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28